Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Захарта може да замените с мед или друг подсладител.
Прибавете рикотата и разбъркайте.
След това добавете кокосовото брашно и бакпулвера.
Ако боровинките, които ползвате, са замразени, добавете и тях. Ако са пресни, ги добавете, преди да печете палачинките.
Разбъркайте до хомогенност и оставете сместа за 10 минути да престои.
Намажете тиган с незалепващо покритие с кокосово масло (може и олио) и загрейте котлона на средна степен.
От възможни 6 степени пекох палачинките на 3-та степен.
Гребнете с лъжица от сместа и оформете малка палачинка.
Печете американските палачинки от всяка страна по 1-1.5 минута до готовност.
От това количество направих 10 мини палачинки с рикота и боровинки, които хапнахме за закуска.