Начин на приготвяне
Грахът се слага в голяма тенджера с толкова вода, колкото да го покрие 3 см над повърхността му. Оставя се да къкри на слаб огън около 2 часа, докато грахът се свари и разпадне. Разбива се с пасатор до получаването на кремообразна смес. Маслото се разтопява в малка тенджерка.
Добавят се чесънът, зеленият лук, лукът шалот, джодженът, зелената чушка и се запържват около 3 мин. Червеният пипер, семената на кимиона и кориандърът се счукват в хаван. Разбъркват се с двата вида лимонов сок, за да стане на каша. Добавя се запържената смес и се държи още 3 мин.
Добавя се грахът, разбърква се добре и се оставя да къкри 10 мин. Овкусява се със солта и черния пипер и се оставя да изстине напълно. Държи се в хладилника за 1 час. Украсява се с червената люта чушка и се поднася с хляб.