Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Иранско ястие с жълт грах и гъби

Иранско ястие с жълт грах и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Иранско ястие с жълт грах и гъби
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Сервирайте тази иранска манджа със сварен ориз или пържени картофи за още по-страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • жълт грах - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 3 - 4 бр., печурки
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • куркума
  • канела
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се накисва за 1 час.

След това се сварява във вода, колкото да го покрие.

Лукът и гъбите се нарязват.

В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите.

Добавя се доматеното пюре и подправките.

Прибавя се свареният грах заедно с водата и ако е необходимо, се налива още малко вода към манджата с грах.

След завиране се оставя на слаб огън за 5-10 минути.

Ястието се сервира със сварен ориз.

Може да се консумира иранско ястие с жълт грах и гъби също заедно с пържени картофи или пържен патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: