Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бабиният кекс с орехи и ябълки

Бабиният кекс с орехи и ябълки

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2325164
Бабиният кекс с орехи и ябълки
Снимка: Баш Майстора
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Бабиният кекс с орехи и ябълки е най-вкусен и това е"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • ябълки - 5 бр.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане. Добавете и киселото мляко.

Смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера, ванилията и индийското орехче.

Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи към яйчната смес, при непрекъснато бъркане с миксер или шпатула.

Обелете и настържете ябълките за кекса на едро ренде. Ако са много сочни, може да ги отцедите. Добавете ги към сместа. Добавете и млените орехи.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в предварително загрятата фурна на 180 градуса. Може и формата да се набрашни.

Печете сладкиша с ябълки за около 40-45 минути, до готовност, като проверите с дървена клечка. Клечка трябва да е суха.

Извадете бабиния кекс с ябълки и орехи, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: