Начин на приготвяне
В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане. Добавете и киселото мляко.
Смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера, ванилията и индийското орехче.
Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи към яйчната смес, при непрекъснато бъркане с миксер или шпатула.
Обелете и настържете ябълките за кекса на едро ренде. Ако са много сочни, може да ги отцедите. Добавете ги към сместа. Добавете и млените орехи.
Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в предварително загрятата фурна на 180 градуса. Може и формата да се набрашни.
Печете сладкиша с ябълки за около 40-45 минути, до готовност, като проверите с дървена клечка. Клечка трябва да е суха.
Извадете бабиния кекс с ябълки и орехи, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.