Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се с масло форма за печене на торта (23 см). Брашното се пресява и се разбърква с яйчения крем на прах, бакпулвера и содата бикарбонат.
Маслото се разбива с пудрата захар с миксер на високи обороти, докато сместа стане на крем. Добавят се яйцата, докато сместа се смеси. С миксер на ниски обороти постепенно се размесва сместа, орехите и сухите съставки.
Готовото тесто се прехвърля във формата за печене, след което се подреждат ябълките върху тестото. Пече се около 40-50 мин. Оставя се да се охлади 10 мин., във формата, след това се разкопчават стените на формата и се оставя кексът да изстине напълно.
Затопля се мармаладът и брендито в малка тенджерка и кексът се залива.