Селска супа от лапад

редакция:
Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Селска супа от лапад
Снимка: Дони Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Селска лападена супа, която се нуждае единствено от препечен хляб."

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 стръка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 50 мл
  • лапад - 300 г, предварително бланширан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • гьозум
  • фиде
  • застройка
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази пролетна супа в тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна, добавих олиото и запържих за кратко.

Добавих ситно накълцания лапад, който предварително бланширах за кратко.

Задуших за кратко и долях топла вода, около 2 л - подправих и оставих да ври на среден огън до готовност.

Добавих фиде и оставих супата с лапад да ври още 5-6 минути.

Застроих селската супа от лапад с разбитите жълтъци и киселото мляко, които предварително темперирах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: