Начин на приготвяне
Настъргваме моркова и го запържваме в олиото (може и зехтин) докато пусне оранжевия цвят.
Прибавяме нарязания лук да се задуши леко при моркова за около 1 минута.
Наливаме водата в тенджера, слагаме дафиновия лист, чубрицата и сол на вкус, и слагаме супата да се вари.
Правим малки топчета от кайма, които овалваме предварително в брашно и прибавяме към врящата смес.
Добавяме предварително измития ориз към супата топче и варим още 15-20 минути.
Отстраняваме супата от котлона и прибавяме черния пипер.
За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и половин кофичка кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето и връщаме застройката в тенджерата.
Вашата супа топче е готова!
P.S. За разлика от много други ястия, солта се слага в началото, за да не се разпаднат кюфтенцата.
Коментари