Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Селска супа със свинско месо

Селска супа със свинско месо

Селска супа със свинско месо
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Народните рецепти са ни на сърце, затова ви предлагаме още една такава за селска супа със свинско месо, добър апетит"

Необходими Продукти

  • свински кокали - 500 - 600 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • фиде
  • черен пипер
  • сол
  • сминдух
  • чубрица
  • куркума
  • джинджифил - смлян
  • За застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • оризово брашно - 1 с.л.
  • лимонтузу - няколко кристалчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските кокали (500-600 г) измиваме и заливаме с вода. Като заври водата, изливаме и наливаме чиста топла вода. Слагаме кокалите да се варят.

Прибавяме обелени цели картофи (3 бр.) и моркови (2 бр.). Слагаме и цяла глава лук, почистена от люспите. Ръсваме чубрица, куркума, сминдух, черен пипер и джиджифил.

Когато свинските кости се сварят, изваждаме от бульона и оставяме да се охладят.

Картофите, морковите и лука също изваждаме. Картофите намачкваме, морковите и лука нарязваме на парченца. Връщаме отново в супата, ръсваме фиде на вкус и посоляваме. Наливаме и малко олио.

Оставяме да ври на слаб огън. Месото отделяме от костите и също слагаме в супата. Варим свинската супа, докато и фидето се свари.

Правим застройка с разбити яйца, кисело мляко, оризово брашно (или пшеничено брашно) и няколко кристалчета лимонена киселина.

Разреждаме застройката с горещ бульон и изливаме в Селска супа със свинско месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: