Начин на приготвяне
Свинските кокали (500-600 г) измиваме и заливаме с вода. Като заври водата, изливаме и наливаме чиста топла вода. Слагаме кокалите да се варят.
Прибавяме обелени цели картофи (3 бр.) и моркови (2 бр.). Слагаме и цяла глава лук, почистена от люспите. Ръсваме чубрица, куркума, сминдух, черен пипер и джиджифил.
Когато свинските кости се сварят, изваждаме от бульона и оставяме да се охладят.
Картофите, морковите и лука също изваждаме. Картофите намачкваме, морковите и лука нарязваме на парченца. Връщаме отново в супата, ръсваме фиде на вкус и посоляваме. Наливаме и малко олио.
Оставяме да ври на слаб огън. Месото отделяме от костите и също слагаме в супата. Варим свинската супа, докато и фидето се свари.
Правим застройка с разбити яйца, кисело мляко, оризово брашно (или пшеничено брашно) и няколко кристалчета лимонена киселина.
Разреждаме застройката с горещ бульон и изливаме в Селска супа със свинско месо.