Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Моето Тирамису с Извара и Кисело Мляко

Моето Тирамису с Извара и Кисело Мляко

Моето Тирамису с Извара и Кисело Мляко
Снимка: станимира караджова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Разкошно Тирамису, което се топи в устата"

Необходими Продукти

  • бишкоти за торта - 400 г
  • цедено кисело мляко - 300 г
  • кремообразна извара - 300 г
  • сладкарски сметана - 300 мл за разбиване
  • захар - 100 г
  • кафе - 4 пакетчета 3 в 1
  • гореща вода - 200 мл
  • какао - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкарската сметана се разбива до меки връхчета, в друга купа се разбиват изварата, цеденото кисело мляко и захарта.

Към млечната смес се прибавя разбитата сметана.

В плитък съд се сипва кафето, предварително разбито в горещата вода.

Бишкотите се потапят за кратко в кафето и се редят в продълговата тава, отгоре се слага от крема и се ръси с какао, следва втори ред бишкоти, крем, какао и т.н. до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре се поръсва обилно с какао.

Необходимо е Тирамисуто да престои най-малко два часа в хладилник, преди да се разреже моето Тирамису с извара и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: