Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена риба с подлучен млечен сос

Пържена риба с подлучен млечен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пържена риба с подлучен млечен сос1 / 2
28/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • риба - 1.5 кг
  • сол
  • олио - 100 мл
  • за соса
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 10 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • кисело мляко - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и нарязва на парчета. Посолява се и се оставя за половин час. Изпържва се в загрятото олио. Приготвя се сосът.

Чесънът се почиства и се счуква със сол. Добавят се орехите и пак се счуква всичко. Когато се получи гладка каша, се добавя киселото мляко, разтопеното масло и всичко се разбърква добре. Сосът се сервира като гарнитура към рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: