Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Студена кремсупа от моркови

Студена кремсупа от моркови

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Студена кремсупа от моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък /бялата част/
  • зехтин - 2 с.л.
  • моркови - 300 г, на кубчета
  • картофи - 125 г, обелени, на кубчета
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч. (180 мл)
  • сол - на вкус
  • сметана - 4 с.л., заквасена
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се запържва в зехтина на умерена температура около 8 мин., или докато омекне.

Добавят се морковите и картофите и се пържат около 2 мин. Добавя се чрез ръсене брашното, като се бърка, за да не се образуват бучки.

Изсипва се 1 ч.ч. (250 мл) от бульона и се разбърква добре. Добавя се прясното мляко и се поръсва със сол. Изчаква се да кипне и се оставя да къкри на тих огън около 45 мин.

Супата се пасира, до получаване на кремообразна смес. Оставя се да изстине. След като се сипе в купички се слага в средата им по 1 с.л. от заквасената сметана. Декорира се с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Име
Име
Какво правиме с останалите 750мл. бульон.?
31.07.2015 19:51
1