Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена кремсупа с моркови и лук

Картофена кремсупа с моркови и лук

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Картофена кремсупа с моркови и лук
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • лук - 3 средно големи глави стар
  • тиквички - 1
  • картофи - 4 гол.
  • моркови - до 10
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1.5 л гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера първо задушавам лука на бавен огън до готовност почти.

Добавям едро нарязаните картофи, тиквичка и моркови.

Доливам горещата вода, добавям солта и затварям тенджерата под налягане.

След набиране на налягането вътре и след сигнала варя 15 минути на слаб огън.

Отварям след охлаждане капака и с пасатор правя картофената кремсупа хомогенна.

Сипвам като предястие или като гарнитура за месо!

Картофена кремсупа с моркови и лук са вариращи по избор според вкуса ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: