Начин на приготвяне
Смесете в дълбока купа всички сухи съставки.
Прибавете към тях на части водата, която предварително сте затоплили.
Разбъркайте добре и оставете сместа да престои 10 минути.
След това пасирайте до гладкост.
Покрийте купата с фолио и оставете на топло за 30-40 минути.
След това загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с малко олио.
Разбъркайте леко сместа за катмите, която ще е увеличила обема си.
С черпак гребнете от сместа, изсипете в тигана и оформете катмите с въртеливо движения с обратната страна на черпака.
Степента на котлона трябва да е средна. От 6 възможни пекох катмите на 4-та степен.
От тази смес приготвих 8 броя страхотни катми.
Поднесете катмите с брашно от лимец и мая с мед, домашно сладко или сирене.