Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Постни катми с брашно от лимец и мая

Постни катми с брашно от лимец и мая

Постни катми с брашно от лимец и мая
Снимка: Росица Петрова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервирайте постните катми с плънка по желание"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 1.5 ч.ч.
  • пшеничен грис - 1.5 ч.ч.
  • мая - 1 с.л. суха
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • вода - 3.5 ч.ч.
  • олио - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в дълбока купа всички сухи съставки.

Прибавете към тях на части водата, която предварително сте затоплили.

Разбъркайте добре и оставете сместа да престои 10 минути.

След това пасирайте до гладкост.

Покрийте купата с фолио и оставете на топло за 30-40 минути.

След това загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с малко олио.

Разбъркайте леко сместа за катмите, която ще е увеличила обема си.

С черпак гребнете от сместа, изсипете в тигана и оформете катмите с въртеливо движения с обратната страна на черпака.

Степента на котлона трябва да е средна. От 6 възможни пекох катмите на 4-та степен.

От тази смес приготвих 8 броя страхотни катми.

Поднесете катмите с брашно от лимец и мая с мед, домашно сладко или сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: