Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване на сместа.
Олиото се сипва на тънка струйка, както и портокаловият сок.
Брашното с бакпулвера се прибавят предварително пресяти, постепенно, като се бърка с телена бъркалка, не с миксера.
Последно се слага настърганата лимонова кора. Изсипва се в намаслена форма за кекс, като се оставя около 1 ч.ч. от сместа към, която се добавят шоколадовите капки.
Разбъркат се и се изсипват към останалата смес. Пече се портокаловият кекс на 160°C за 50 минути.
Черният и млечният шоколад се разтопяват в микровълновата печка с малко прясно мляко, консистенцията трябва да е кремообразна.
Изсипва се в еднократен пош, на който се отрязва връхчето. Изстиналият и изваден от формата портокалов кекс с уникален аромат се декорира с шоколада.
Бон Апети!
Коментари