Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена).
В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко.
Към киселото мляко прибавете амонячната сода, за да се погаси. Прибавете и тях.
Пресейте брашното и започнете да добавяте на порции. Към края сложете ваниловата захар, кората на един портокал и шоколадовите капки.
Замесете меко тесто. Оставете го за 10 минути.
През това време застелете две тави с хартия за печене. От тестото късайте топчета с големина на малка кайсия и овалвайте в кристална захар.
По желание може да сложите и по една ядка (орехи, лешници, бадеми)
Подредете захаринките в тавите и печете в загряна фурна на 180 градуса за 15-20 минути.
Тези курабийки се пекат, докато леко порозовеят.
Да ви е сладко!