Начин на приготвяне
Яйцата се разделят в две купи - в едната се слагат белтъци и захарта, които се разбиват до устойчиви връхчета, а жълтъците, олиото и Фанта портокала се разбъркват с шпатула.
Към жълтъците се добавят брашното и нишестето, разбъркват се до хомогенна смес, след което се добавя постепенно белтъчната смес, като се разбърква внимателно с шпатула, за да не спадне сместа.
В намаслена кексова форма се изсипва сместа, като се оставя около една чаена чаша, към която се добавя пресятото какао, разбърква се и се изсипва към останалата смес.
Пече се пухкавият кекс в загрята фурна на 170°C до суха клечка.
Поръсва се с пудра захар пухкавият кекс с портокалов аромат.
PS: По идея и рецепта на Graciela Nikolova