Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни бургери

Домашни бургери

ПавлетаПавлета
Новак
29
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • шницели - 2 предварително приготвени (може и купени)
  • хлебчета - 2 земела
  • маруля - 1 бр. (може и айсберг)
  • сирене - слайс сиренца
  • лук - 2 - 3 глави
  • За белия сос
  • майонеза - 1 опаковка
  • горчица - на вкус
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • За червения сос
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белият сос се приготвя, като продуктите се поставят в съд по реда на изписването им. За тези, които не обичат много майонеза, могат да сложат по-малко количество от нея. Всичко се пасира с пасатор според това доколко предпочитате да се усещат краставичките.

Червеният сос се приготвя, като се затопли лютеницата с чилито, за да се овкуси добре.

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в малко мазнина. След като добие златист цвят или цвета, който ви допада, се овкусява с малко соев сос, черен пипер, кимион, кориандър или с любимите ваши подправки.

Земелите се разрязват на 2 и се препичат по желание. Двете половинки се намазват с белия сос, добавя се сиренцето, шницелът, който се намазва с пикантния червен сос. Добавя се предварително запърженият лук, марулята. Можете да ги подредите според вашите предпочитания, като не забравяте да поръсите с щипка любов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Получиха се превъзходно. Свежи и апетитни бургери.
14.03.2020 15:36
Neven Pavlova
Neven Pavlova
А шницела трябва ли да се паржи или направо готов от магазина?
02.02.2014 07:38
1
1
Покажи всички подкоментари