Яйца с перца

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Яйца с перца
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Яйца с перца - бързо, лесно, вкусно"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • сол
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се почиства и нарязва. В по-широка тенджера или тиган лукът се задушава с олиото.

Прибавя се брашното и се запържва. Следва червеният пипер и запръжката се залива с вода, колкото да стане на рядка кашичка.

Оставя се на котлона около 2-3 минути. Ястието се посолява и отмества от огъня.

Едно по едно се чукват яйцата от ниско, без да се разбъркват.

Връщат се забулените яйца на котлона, който се изключва. Хубаво е жълтъците на яйцата да останат по-рохки.

При сервиране яйцата с перца се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Бързо и вкусно!
22.04.2022 08:44
1