Яйца Капама

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Яйца Капама
Снимка: Jivka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
1
"Яйца капама с вкус от едно време"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 20 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото.

Като се загрее мазнината, се добавят черен пипер, малко кимион и сол на вкус. Слагат се половинките яйца с жълтъка надолу да се пържат около 5 мин.

Поръсват се с червен пипер. С лъжичка се взема от горещата мазнина и се поливат яйцата отгоре, докато се пържат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер!
02.04.2018 11:49
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Правила съм ги така по рецепта, която ги назоваваше "яйца по мъжки" не знам защо иначе са вкусни
10.05.2016 04:34
Илияна Димова
Илияна Димова
Не съм приготвяла така яйца, сигурно са вкусни и с масълце
22.02.2016 18:49
Djes
Djes
Яйцата изглеждат птевъзхофно. Хем бързо, хем лесно.
22.02.2016 18:46
1