Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука, чесъна и клонките магданоз (листата заедно с част от дръжките). Запържете ги за около 5 минути в загрятото олио.
Добавете нарязани на кубчета бекон и разбъркайте за 2-3 минути.
Сложете и гъбите - почистени и нарязани, затворете тенджерата с капак и гответе 7-8 минути на умерен огън.
Може да разбърквате от време на време, за да сте сигурни, че продуктите няма да загорят.
През това време си обелете и нарежете картофите на едри парченца.
След изтичане на 8- мата минута от готвенето на гъбите, прибавете картофите, солта, червения пипер, разтворен във виното, и горещия пилешки бульон.
Отново захлупете съда с картофената яхния плътно и гответе 30 минути или до готовност на картофите.
Сервирайте яхнията с картофи, гъби и бекон топла.
Толкова е вкусно, че няма нужда от допълнителни подправки!
Добър апетит!
Коментари