Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Яхния с кюфтенца, гъби и картофи

Яхния с кюфтенца, гъби и картофи

Яхния с кюфтенца, гъби и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ще е готова за нула време и също за толкова време ще изчезне от тенджерата"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • гъби - 200 г консервирани
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган
  • магданоз
  • мащерка
  • кайма - 200 г
  • брашно - 100 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и моркови, нарязваме картофите на едри парчета, морковите - на кръгчета, ако са по-големи - на полумесеци.

Почиства се лук и нарязваме на ситно. От каймата се оформят малки топчета и овалваме в брашно. Загрява се олио и запържваме леко от всички страни, изваждаме в чиния.

В същата мазнина сипваме лук, моркови и гъби, отцедени от течността. След 3 минути добавяме и картофите, да се запържат леко. Ако е нужно, се сипва още малко олио и разбъркваме.

Когато лукът омекне с останалите зеленчуци, прибавяме доматено пюре, разбъркваме и се прибавя червен пипер.

Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите, овкусяваме със сол, черен пипер, риган, мащерка.

Връщаме кюфтенцата в тенджерката, а котлона да е на 3 степен. Готви се бавно до готовност на зеленчуците, така става по-вкусно.

Сервираме вкусната яхния поръсена с пресен магданоз.

Яхнията с кюфтенца, гъби и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: