Начин на приготвяне
Обелват се картофи и моркови, нарязваме картофите на едри парчета, морковите - на кръгчета, ако са по-големи - на полумесеци.
Почиства се лук и нарязваме на ситно. От каймата се оформят малки топчета и овалваме в брашно. Загрява се олио и запържваме леко от всички страни, изваждаме в чиния.
В същата мазнина сипваме лук, моркови и гъби, отцедени от течността. След 3 минути добавяме и картофите, да се запържат леко. Ако е нужно, се сипва още малко олио и разбъркваме.
Когато лукът омекне с останалите зеленчуци, прибавяме доматено пюре, разбъркваме и се прибавя червен пипер.
Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите, овкусяваме със сол, черен пипер, риган, мащерка.
Връщаме кюфтенцата в тенджерката, а котлона да е на 3 степен. Готви се бавно до готовност на зеленчуците, така става по-вкусно.
Сервираме вкусната яхния поръсена с пресен магданоз.
Яхнията с кюфтенца, гъби и картофи е готова.