Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Дробчета с бекон и гъби яхния

Дробчета с бекон и гъби яхния

Дробчета с бекон и гъби яхния
Снимка: Потребител#182240
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Най-голямата награда за всяка домакиня е, когато гостите поискат допълнително, а с тази гозба това е гарантирано"

Необходими Продукти

  • пилешки дроб - 500 - 600 кг
  • пресни гъби - 200 г
  • бекон - 200 - 250 г
  • лук - 1 средно голяма глава
  • морков - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • олио - 200 мл
  • универсална подправка
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • доматено пюре - 7 - 8 с.л.
  • черен пипер - на зърна /по желание /
  • соев сос - 1 с.л.
  • сметана - 50 мл за готвене
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме маслото и олиото да загреят, след това добавяме лука /нарязан на колелца /и гъбите/, нарязани по желание, на колелца или на кубчета и настъргания морков.

Изчакваме да се запържат и добавяме бекона, дробчета и всички останали продукти без сметаната и брашното. Долива ме около 500 мл и оставяме всичко да ври на бавен огън близо час.

Отделно разтваряме брашно в 1 чаена чаша с вода. Малко преди да извадим яхнията, махаме дафиновите листа, изсипваме сметаната и 5 минути по-късно изсипваме и разбитото брашно.

Бъркаме постоянно до сгъстяване на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: