Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пържени Филийки»Козуначени филийки за закуска

Козуначени филийки за закуска

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Козуначени филийки за закуска
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
25/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
14 мин.
Порции
8
"Нещо по-различно и вкусно - козуначени филийки за закуска"

Необходими Продукти

  • козунак - 8 филийки (1/2 бр.)
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх
  • зехтин - 2 с.л. + за намазняване на тигана
  • вода от портокалов цвят - 1 ч.л. или на вкус
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • пресни плодове - за гарниране
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви е останал козунак от великденските празници, който леко е започнал да засъхва, ето един начин как да го оползотворите и да си спретнете неустоима закуска за няколко минути:

Нарежете сухия козунак на средно дебели филийки.

Разбийте яйцата с киселото мляко, зехтина (или олио), портокаловата вода, щипка сол и малко захар.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и го намазнете със зехтин или олио.

Потапяйте филийките в сместа от яйца и мляко, така че хубаво да се напоят, после ги поставяйте в тигана и запичайте до златист загар от двете страни. Добавяйте си по малко мазнинка, ако има нужда.

Сервирайте топлите козуначени филийки с пресни плодове и сладко по избор.

С тази рецепта за пържени филийки дори и по-сухият козунак се връща към живот и става мек, пухкав и топящ се в устата!

Добър апетит с Козуначени филийки за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Благодаря за идеята!
30.04.2022 12:47
1
Дони Ники
Дони Ники
Много любими и супер вкусни
25.04.2022 17:36
1