Начин на приготвяне
Коремчетата от сьомга се почистват много добре от кости и мазнина.
Нарязват се на много ситни парчета.
Чесънът се почиства и измива.
Нарязва се на ситно.
Лимонът се измива много добре. Отстранява се горната част. Останалата част се издълбава много добре.
Вътрешността на лимона се изцежда.
Сусамовият тахан се слага в малка купа.
Прибавя се лимоновият сок и солта.
Разбърква се много добре.
Прибавя се нарязаният на ситно чесън и коремчета от сьомга.
Сместа се разбърква и се напълва в издълбания лимон.
Отгоре се слага дръжка от кората на горната част на лимона за финал на празничното предястие.
Оставя се коремчета от сьомга със сусам в лимон в хладилник за 30 мин.