Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със сусам

Хляб със сусам

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Хляб със сусам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Един наистина страхотен домашен хляб"

Необходими Продукти

  • сусам - 1 с.л.
  • мая - 30 г прясна
  • вода - 425 мл с умерена температура
  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за печене на хляб с размери 13 х 20 см се намазва с малко масло. Маята се размива в 150 мл. вода и се оставя на топло да втасва около 5 минути.

Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат маята и достатъчно вода, за да се замеси тесто, и то така че да не е много мокро при месенето.

Тестото се слага във формата и повърхността му се заглажда. Поръсва се със сусамовото семе.

Хлябът се завива със суха кърпа и се оставя 15-30 мин. на топло да втасва.

Пече се в предварително загрята до 230°С фурна 45-50 мин, като след 30-ата мин. се изважда от формата и се връща във фурната да се допече.

Хлябът със сусам е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: