Начин на приготвяне
Изсипете предната вечер нахута в тенджера, залейте с вода, колкото да се покрие, в която е разтворена 1 ч. л. сода. Оставя се да престои цяла нощ.
На следващия ден водата се изхвърля и нахутът се измива добре в няколко пъти в различна вода.
Слагаме го на печката, наливаме вода дакато се покрие и го оставяме да ври един час, докато стане на каша.
После към сместа се добавя и белия тахан, 1 ч. ч. вода, смления чесън и лимоновия сок.
Разбиваме сместа на миксер посоляваме хумуса на вкус. Да ви е сладко.
Коментари
Ползвам нахут от консерва, като го варя допълнително 5 мин. За да се получи желаната гъстота слагам малко от водата където се е варил нахута. Всъщност това е рецепта за ливански хумус.