Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш маш с лапад и сирене

Миш маш с лапад и сирене

Миш маш с лапад и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Поднесете лапад с яйца и сирене за обяд"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 големи
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • лапад - 1 шепа (бланширан)
  • сирене - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшира се почистен от жилите лапад, като се залива с вряща вода да промени цвета си. Отцедете и го нарежете на ситно.

Нарежете пресния лук и чесъна.

В малко тиганче се разтопява масло, добавете олио и запържете лук, чесън, нарязан лапад.

Поръсете с червен пипер и сол, разбъркайте и заливате с разбити яйца.

Разбъркайте докато яйцата стегнат, накрая добавете натрошено сирене и свалете от котлона.

Сервира се с плочка сирене, пресен чесън, кисело мляко както ви харесва.

Чудесен миш маш за обяд!

Миш машът с лапад и сирене е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: