Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Фин щрудел с кафява захар

Фин щрудел с кафява захар

Фин щрудел с кафява захар
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За следобеден десерт днес ви предлагаме този страхотен щрудел"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр. зелени
  • кори за баница - 12 бр. фини
  • кафява захар - 4 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче (8 г)
  • олио - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките, но не ги белим. Настъргваме ги в купа. Добавяме кафявата захар, канелата, ваниловата захар и бакпулвера.

Поставяме една кора на плота, намазваме я с олио, отгоре поставяме втора, намазваме и нея с малко олио, разпределяме 2-3 лъжици от плънката и навиваме на хлабаво руло по късата страна на корите.

Подреждаме рулата в тава върху хартия за печене. Отгоре ги намазваме с малко олио.

Печем щрудела на 150 градуса за 25 минути, а след това на 200 градуса за 10 минути.

Финият щрудел с кафява захар е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: