Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с картофи и свинско месо

Пай с картофи и свинско месо

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пай с картофи и свинско месо5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Чуден пай с картофи и свинско - сервирайте за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • картофи - 1 кг
  • масло - 75 г
  • сушени манатарки - 1 ч.л. стрити
  • чесън - 5 скилидки
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • лапад - 2 шепи бланширан
  • яйца - 1 бр.
  • свинско месо - 400 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • люта доматена паста - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват заедно със солта.

Докато са още горещи се намачкват на пюре, като се използва част от водата, в която са се варили.

Към горещото пюре се прибавят стритите манатарки, сухите подправки, ситно нарязаният чесън и маслото.

Свинското месо се сварява в подсолена вода, след това се изважда и се накъсва на дребно.

Овкусява се с подправките.

Започва реденето на соления пай, като половината картофено пюре се разпределя на дъното на форма с диаметър 22 см.

Върху него се разпределя лападът, полива се с разбитото яйце. Следва пласт месо, отново картофено пюре и върху пласта пюре се разпределя останалата част месо, като се притиска, за да потъне в пюрето.

Картофеният пай се пече на 200 градуса с вентилатор.

Паят с картофи и свинско месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно изглежда!
04.05.2022 06:21
1