Кремсупа от картофи и риба

02/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г почистена
  • картофи - 6 бр.
  • грис - 2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч. подсолена
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 бучка, прясно
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр. + настъргана лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете подсолената вода и пуснете в нея надробената риба и картофи. Варете до пълно сваряване и прецедете.

Прибавете останала част от подсолената вода и кипнете. След това сложете гриса и варете, като бъркате непрекъснато.

Разтопете маслото, прибавете червения пипер и изсипете в супата.

Добавете лимонова кора, лимонов сок и сол на вкус. Застройте супата с яйцето. По желание сервирайте с крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар