Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Гаспачо»Гаспачо с кисело мляко

Гаспачо с кисело мляко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Гаспачо с кисело мляко1 / 2
06/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разнообразете типичното испанско гаспачо, като добавите към него и малко кисело мляко - ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • лук - 1 глава, кромид
  • домати - 1 ч.ч.(250 г)
  • краставици - 1 бр., на ситно
  • чушки - 1 бр., зелена, почистена от семенната част
  • чушки - 1 бр., червена, почистена от семенната част
  • доматен сок - 2 ч.ч. (500 мл)
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
  • лук - 2 стръка, зелен
  • хляб - 60 г, на кубчета
  • зехтин - 1 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът, лукът, половината от зеленчуците и доматеният сок се пасират. Добавя се останалият доматен сок, оцетът и се разбърква. Прибавя се солта и пиперът.

Добавят се магданозът и зеленият лук. Оставя се в хладилника около 1 час. Хлябът се запържва в зехтина.

Добавят се останалите зеленчуци и се разбърква добре.

Средата на гаспачото се украсява с киселото мляко и хлебните кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Това едно едно от нещата които не са по моя вкус.
13.05.2016 10:20