Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Пълнозърнести крекери

Пълнозърнести крекери

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168745961k1
Пълнозърнести крекери
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Следобеден снак от пълнозърнести крекери - хрупкави и вкусни"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • зехтин - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • слънчогледови семки - 2 с.л. белени
  • маково семе - 2 с.л.
  • черен сусам - 2 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л.
  • чия - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в него изсипете водата, олиото, солта и семената.

Замесете гладко тесто, при нужда добавете малко вода или още брашно. Оставете го да почине на стайна температура за час.

С точилка внимателно го разточете върху прозрачно фолио на тънък слой и нарежете на желаните фигурки.

Печете гризините върху хартия за печене за 15-20 мин. на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: