Начин на приготвяне
В купа смесете пълнозърнестото брашно от лимец с овесените трици, маковото семе и лененото семе, счукано в хаванче или смляно.
Добавете солта, оцета, олиото, бакпулвера и водата и замесете гладко тесто, ръсвайки бяло брашно за доизмесването.
Вземете лист хартия за печене и върху него разточете тестото на кръгла, тънка кора, стараейки се кръгът да е с възможно най-правилна форма.
Намазнете си точилката, за да не лепне тестото по нея.
С нож или резачка за пица разрежете на големи триъгълници и всеки триъгълник - на още 4 по-малки (вижте на снимките).
Поставете в загрята на 180 градуса фурна и печете, докато по краищата покафенее. Колкото по-препечени, по-вкусни и хрупкави са крекерите!
Пълнозърнестите крекери със сусам и ленено семе са готови.