Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Пълнозърнести крекери със сусам и ленено семе

Пълнозърнести крекери със сусам и ленено семе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнозърнести крекери със сусам и ленено семе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
10
"Хрускави и апетитни - опитайте нашите пълнозърнести крекери със сусам и ленено семе"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200 г от лимец
  • ленено семе - 100 г
  • маково семе - 4 - 5 с.л.
  • овесени трици - 4 с.л.
  • бяло брашно - за поръсване на плота и доизмесване
  • вода - 150 - 160 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете пълнозърнестото брашно от лимец с овесените трици, маковото семе и лененото семе, счукано в хаванче или смляно.

Добавете солта, оцета, олиото, бакпулвера и водата и замесете гладко тесто, ръсвайки бяло брашно за доизмесването.

Вземете лист хартия за печене и върху него разточете тестото на кръгла, тънка кора, стараейки се кръгът да е с възможно най-правилна форма.

Намазнете си точилката, за да не лепне тестото по нея.

С нож или резачка за пица разрежете на големи триъгълници и всеки триъгълник - на още 4 по-малки (вижте на снимките).

Поставете в загрята на 180 градуса фурна и печете, докато по краищата покафенее. Колкото по-препечени, по-вкусни и хрупкави са крекерите!

Пълнозърнестите крекери със сусам и ленено семе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: