Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено филе от бяла риба

Печено филе от бяла риба

Печено филе от бяла риба
Снимка: София Гергова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Много вкусна печена риба, която може да поднесете с подходяща салата"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 2 бр. филе (около 400 - 500 г)
  • лимони - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - няколко стръка
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - по вкус
  • универсална подправка - за риба (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава поставяте на дъното алуминиево фолио. Поставяте двете филета от бяла риба и ги овкусявате.

Единия лимон се изстисква върху рибата, а другия се нарязва и се поставя върху нея.

Лукът, магданозът и чушката се нареждат около филетата, като лукът се нарязва на полумесеци, магданозът - на ситно, а чушката - на няколко парчета.

Завива се с фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 30 мин.

След това се маха фолиото и рибата се пече за още 10 мин на 180 градуса.

Печеното филе от бяла риба сервираме с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: