Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от бяла риба с гъби и топено сирене

Филе от бяла риба с гъби и топено сирене

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Филе от бяла риба с гъби и топено сирене
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Апетитно е - спор няма!"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 400 г филе
  • кромид лук - 1 глава
  • гъби - 250 г пресни
  • олио - 100 мл
  • кремсупа - 1 бр. гъби Маги
  • топено сирене - 200 г
  • черен пипер - 1/2 к.л
  • сол
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените гъби и лук нарежете на ситно, задушете в тавата, в която ще печете в загрята на 200 градуса фурна.

Измитата бяла риба се нарязва на парчета с големина по желание, осолява се и се подрежда върху задушените гъби и лук.

Кремсупата на Маги се разтваря според указанията, като се прибавя черният пипер и бялото вино, с получената смес се залива рибата.

Топеното сирене се нарязва на тънки кръгчета, с които се покрива цялата тава.

Ястието се пече на 200 градуса за 30 минути.

След като извадите тавата от фурната, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: