Начин на приготвяне
Патладжана режем на шайби и слагаме в подсолена вода, за да изтече горчивината от него. Киснем го около 15 мин. След това подсушаваме шайбите патладжан и ги нареждаме в тавичка застлана с хартия за печене. Поръсваме със сол и поливаме с малко зехтин. Печем патладжаните около 30 минути.
Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в малко зехтин. След това прибавяме пасираните домати. Оставяме соса да се посгъсти. Малко преди готовност прибавяме нарязаният на дребно чесън. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме лъжичка захар, за да убие киселинността на доматите. Отстраняваме готовия сос от котлона и поръсваме с пресен босилек.
Върху всеки медальон слагаме от доматения сос и поръсваме с настърган кашкавал.Връщаме отново във фурната и запичаме докато кашкавалът се разтопи.