Медальони от патладжани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Медальони от патладжани
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
09/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не медальони, а истинска патладжанено бижу!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1/2 ч.л.
  • босилек - пресен
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана режем на шайби и слагаме в подсолена вода, за да изтече горчивината от него. Киснем го около 15 мин. След това подсушаваме шайбите патладжан и ги нареждаме в тавичка застлана с хартия за печене. Поръсваме със сол и поливаме с малко зехтин. Печем патладжаните около 30 минути.

Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в малко зехтин. След това прибавяме пасираните домати. Оставяме соса да се посгъсти. Малко преди готовност прибавяме нарязаният на дребно чесън. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме лъжичка захар, за да убие киселинността на доматите. Отстраняваме готовия сос от котлона и поръсваме с пресен босилек.

Върху всеки медальон слагаме от доматения сос и поръсваме с настърган кашкавал.Връщаме отново във фурната и запичаме докато кашкавалът се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: