Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки медальони с бяло вино

Телешки медальони с бяло вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешки медальони с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • телешки медальони - 500 г от бут
  • шунка - 100 г
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 16 дребни главички
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешкия бут се нарязват малки медальони, които се начукват. Обелете лукчетата и ги изпържете в масло и олиото до пожълтяване.

Извадете ги, а в останалата мазнина се изпържват медальоните от двете страни до зачервяване.

Посолете, поръсете с черен пипер, налейте виното и възварете. Прибавете лукчетата и нарязаната шунка, задушете под похлупак за 20-тина минути и поднесете с гарнитура от печени картофи, салата или варен ориз.

Опитайте още Телешки медальони със спанак, Телешки медальони с лимонов сок, Телешки медальони с печени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: