Начин на приготвяне
Чудесна, вкусна и сочна тортичка с ягоди, идеална за лятото.
Разбиват се яйцата със захарта, имах един белтък - сложих и него, да не става зян.
Добавих и олио, прясно мляко и брашно от рожков, пресято през сито.
Сипват се овесени трици, кокосово брашно и бакпулвера, да се получи гъста смес.
След като се разбърка, сипвате в тавичка 24 см върху хартия за печене. Печете блат на 180 °C до суха клечка около 20 минути и изваждате върху решетка да се охлади.
С къдрав нож срязвате на две части. Разбърква се с вилица цедено кисело мляко, заквасена сметана и конфитюр от горски плодове.
Докато бърках и опитвах, 1/3 от крема го нямаше - толкова е вкусно.
В чиния сложете едната половина, намажете с част от крема и отгоре втория блат. Сипете останалия крем, да се разтече, и оставете в хладилника да попие.
Украсете с пресни ягоди, парчета шоколад и стафиди или каквото имате.
Вкусотия е тази пролетна торта - вече ми е любима! И без това я правя 2 път за 1 седмица.
Добър апетит с моята диетична торта с ягоди и цедено мляко!