Начин на приготвяне
Почистваме си лука, чесъна и чушката, след което нарязваме на дълги ленти.
Гъбите също почистваме и тях нарязваме.
В съд си изсипваме олиото и поставяме маслото, като оставяме да се разтопи и загрее.
В загрято смес изпържваме лука, чесъна, морковите и чушките.
Добавяме гъбите и сол на вкус.
Всичко това разбъркваме и сипваме малко вода.
Похлупваме съда и оставяме зеленчуците да се задушат до готовност.
В съд си разтваряме брашното в малко студена вода, след което го изсипваме в тенджерата при гъбите.
Оставяме пролетната каша да ври на тих огън, докато се сгъсти достатъчно.
Поръсваме гъбената каша с нарязания на ситно магданоз към края на варенето.
При поднасяне поръсваме пролетна каша с гъби, моркови и чушки с черен пипер на вкус.