Каша с гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Каша с гъби1 / 2
31/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Както биха казали шегаджиите - каша, за която си струва да умреш"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги накиснете за 30 минути в студена вода. Измийте ги обилно и ги нарежете на филийки, след което ги сварете в 600 мл подсолена вода. Извадете гъбите с решетъчна лъжица.

В разтопеното масло запържете брашното, разредете го с бульона, в който са врели гъбите, докато получите умерено гъст сос. Посолете на вкус.

Щом сосът заври, прибавете гъбите, варете още 5-10 минути, поръсете с черен пипер и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nadejda
Nadejda
Вкусно, лесно и икономично
12.04.2016 09:39