Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Пролетна каша с гъби, моркови и чушки

Пролетна каша с гъби, моркови и чушки

Пролетна каша с гъби, моркови и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Желаем ви чудесен апетит с тази вкусна пролетна каша"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г пресни
  • лук - 1 глава стар
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си лука, чесъна и чушката, след което нарязваме на дълги ленти.

Гъбите също почистваме и тях нарязваме.

В съд си изсипваме олиото и поставяме маслото, като оставяме да се разтопи и загрее.

В загрято смес изпържваме лука, чесъна, морковите и чушките.

Добавяме гъбите и сол на вкус.

Всичко това разбъркваме и сипваме малко вода.

Похлупваме съда и оставяме зеленчуците да се задушат до готовност.

В съд си разтваряме брашното в малко студена вода, след което го изсипваме в тенджерата при гъбите.

Оставяме пролетната каша да ври на тих огън, докато се сгъсти достатъчно.

Поръсваме гъбената каша с нарязания на ситно магданоз към края на варенето.

При поднасяне поръсваме пролетна каша с гъби, моркови и чушки с черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: