Начин на приготвяне
Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля.
Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста каша.
Жълтъците се разбиват със 100 г захар. Смесват се студеното мляко с брашното и останалата захар. Тази смес се налива в жълтъците.
На тих огън се вари до кремообразно състояние, като се разбърква постоянно.
Сипва се лешниковото тесто в купа и се оставя да изстине (аз си го сложих направо в тавичката, в която си направих десерта). Полива се с приготвения крем пудинг и се разбърква, докато се смесят.
Арабската Асида украсих с филирани и цели бадеми.
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа