Начин на приготвяне
Количеството булгур е в зависимост дали искате диетичен вариант на салатата или хранителен.
Накиснете булгура в 300 мл гореща вода, която обаче не е вряла. Сипвайте водата на малки порции, като бъркате. След всяка порция слагайте капака за няколко минути и после доливайте пак. Когато булгурът омекне, спрете да доливате вода. Сложете капака, за да се запари.
Смесете в салатена купа зехтин, сока на лимона и сол на вкус.
Скълцайте магданоза и сипвайте при дресинга, като разбърквате.
Ситно нарежете и доматите, които трябва да са зрели, но твърди. Прибавете и булгура, и счукания чесън. Добре объркайте и добавете по желание сурови слънчогледови семки.
Табулето трябва да престои час в хладилника.
Арабската салата Табуле е готова.
Коментари