Арабска чеснова супа

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Арабска чеснова супа
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-3
"Непретенциозна и икономична чеснова супа, която ще държи вирусите далеч..."

Необходими Продукти

  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 3 с.л
  • стар хляб - 2 филии
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • пилешки бульон - 0.500 мл или зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени скилидки чесън се режат на филийки и се пускат в загрят зехтин за кратко, около 20 секунди да пуснат аромата си.

След това се добавят филиите хляб, натрошени на ситно и се бърка непрекъснато още минута. Слага се червеният пипер и солта. Хлябът може да е нарязан на кубчета.

Залива се с горещ бульон. Вари се пет минути.

Яйцето се разбива леко и се пуска в горещата, вряща супа, да стане на конци.

След малко супата е готова.

Отгоре може да се добави затоплен зехтин.

Вкусна става. Макар и да не е типична за нашата кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: