Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Какаов сладкиш с ядкова пулпа и стафиди

Какаов сладкиш с ядкова пулпа и стафиди

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Какаов сладкиш с ядкова пулпа и стафиди
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
18/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ако е време да се подсладите, ви предлагаме да го направите с този шоколадов сладкиш"

Необходими Продукти

  • пулпа - 100 г от бадеми и лешници
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • бакпулвер - 1 бр. /10 г/
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • стафиди - 30 г
  • овесени ядки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядковата пулпа, смлените ядки, останали при направата на шоколадово ядково мляко, оползотворих в един невероятно вкусен шоколадов сладкиш.

Ето какво е необходимо и как се прави:

Всички съставки без стафидите и овесените ядки, без значение на тяхната последователност, се смесват добре. Аз го направих с вилица.

Изсипват се в тава, обилно намазана с масло. Отгоре се поставят стафидите и се поръсва с овесените ядки, за да получим леко хрупкав елемент.

Печем на 180 °C до готовност. Става бързо. Около 20 минути.

Готовият шоколадов сладкиш поднасям със свежи плодове. Или пък със замразени, за още по-голяма свежест!

Шоколадовият сладкиш с ядкова пулпа, стафиди и овесени ядки е много вкусен!

Източник: Людмила Данова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: