Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Безглутенов какаов сладкиш

Безглутенов какаов сладкиш

Безглутенов какаов сладкиш
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • скир - 1 ч.ч.
  • орехови ядки - 2 с.л. смлени
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 капки течна
  • портокалова есенция - 2 капки
  • какао - 1 с.л.
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • За украса
  • скир - 6 с.л.
  • малинов топинг - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме оризовото брашно, бадемовото брашно, брашното от рожков, бакплувера, какаото, разтворимото кафе и смлените орехи.

В друга купа разбиваме яйцата. Към тях добавяме сиропа от агаве, ванилията, кокосовото масло и скира.

Разбъркваме и изсипваме при сухата смес. Хомогенизираме и изсипваме във формичка, покрита с хартия за печене.

Печем диетичният сладкиш на 180 градуса 35 минути.

Оставяме сладкиша да се охлади и стегне за 3-4 часа.

След това го нарязваме на парчета, украсяваме с 1 лъжичка скир и малко малинов топинг и сервираме безглутеновия какаов сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: