Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ментово-какаов сладкиш

Ментово-какаов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ментово-какаов сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Комбинацията от мента и какао е просто разкошна, насладете ѝ се и вие под формата на този сладкиш зебра"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 60 мл слънчогледово
  • кисело мляко - 120 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • за зелената смес
  • ментов сироп - 100 мл
  • брашно - 40 г
  • за какаовата смес
  • какао - 20 г
  • прясно мляко - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на гъст крем.

Излейте олиото. Добавете киселото мляко и хомогенизирайте.

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.

Добавете го на порции бъркайки с лъжица. Ароматизирайте с ванилията.

Разделете сместа на три еднакви части.

Към едната добавете ментовия сироп и 40 г брашно.

Към другата пресятото какао и прясното мляко.

Третата част оставете жълта.

В намаслена и набрашнета форма за сладкиши 24 см с откопчаващсе ринг изиспете зелената смес, отгоре жълтата и последно какаовата.

Изпечете шарения сладкиш на 180-190°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 40 мин.

Охладете го на решетка и поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко с този ментово-какаов сладкиш!

Забележка: Може да редувате различните цветове при изсипването в тавата, ще получите сладкиш зебра!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Чудесна рецепта, много ми допада. При първа възможност ще приготвя този вкусен сладкиш. Запазвам в любими.
Благодаря ❤️
15.05.2024 19:53