Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на гъст крем.
Излейте олиото. Добавете киселото мляко и хомогенизирайте.
Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.
Добавете го на порции бъркайки с лъжица. Ароматизирайте с ванилията.
Разделете сместа на три еднакви части.
Към едната добавете ментовия сироп и 40 г брашно.
Към другата пресятото какао и прясното мляко.
Третата част оставете жълта.
В намаслена и набрашнета форма за сладкиши 24 см с откопчаващсе ринг изиспете зелената смес, отгоре жълтата и последно какаовата.
Изпечете шарения сладкиш на 180-190°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 40 мин.
Охладете го на решетка и поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко с този ментово-какаов сладкиш!
Забележка: Може да редувате различните цветове при изсипването в тавата, ще получите сладкиш зебра!
Коментари
Благодаря ❤️