Начин на приготвяне
Мекото масло с пудрата захар се разбиват на пухкав крем, добавя се яйцето, солта, есенцията и накрая постепенно се добавя пресятото брашно.
Получава се меко тесто, от което се късат малки топчета, които се оформят по металните формички кошнички. Заделя се едно топче тесто, от което се оформят фитилчета под формата на дръжки. Пекат се на 170 °C за няколко минути до леко порозовяване.
Крем за пълнене:
Лимоновият крем се приготвя по описание на опаковката, покрива се с фолио и се оставя да изстине.
През това време сладкарската сметана се разбива на пухкав крем със захарта. Когато нишестето е напълно охладено, се смесва лъжица по лъжица със сметаната. С помощта на еднократен пош, в който се сипва готов крем, се пълнят охладените кошнички с крем.
От маслото и пудрата захар се разбива пухкав крем, добавят се няколко лъжици прясно мляко, за да се хомогенизира добре кремът.
Готовият крем се разпределя по купички, които се оцветяват в различни цветове и се шприцоват цветчета и листенца.
Последно се набождат дръжките на сладките кошнички с лимонов крем.