Начин на приготвяне
С помощта на лист хартия, който сте разпечатали предварително в кръгла форма с диаметър 10 см; изрежете кръгове от лаваш.
Как се случва изрязването?
Поставяте листа върху лаваша и с помощта на ножица изрязвате по очертанията на кръга хартия. Трябва да изрежете шест еднакви по големина кръга.
След това поставете внимателно кръговете лаваш във форма за мъфини.
Аз съм приготвяла рецептата и с цяла тава - метална, също така и със силиконови форми за мъфини.
Запечете за 6-7 минути на 200 °C. По този начин лаваша ще заеме определената от нас форма на кошнички и ще се втвърди.
Аз съм запичала кошнички и в еърфрайр без никакъв проблем. Там времето на печене е около 3-4 минути.
Докато кошничките се пекат си пригответе крема за кошнички.
Разбийте сметаната до твърди върхове.
Отделете малка част, която да оцветите с 1/4 от био цвеклото на прах (* можете да използвате и друг вид оцветител по ваш избор).
Разбийте крема сиренето със захарта от фурми. Добавете останалата част от био цвеклото на прах. Разбийте отново, а след това добавете битата сметана на части и с плавни разбивания с помощта на силиконова бъркалка.
През това време кошничките трябва вече да са се запекли.
Извадете ги от фурната и оставете да изстинат напълно.
След това ги напълнете с крем. Отгоре шприцовайте от оцветената бита сметана.
Аз съм приготвяла кошничките и само с крем - без да отделям сметана за шприцоване.
Така кошничките се получават с еднакъв крем с по-гъста консистенция.
Декорирайте по желание. Аз не сметнах за нужна декорация, защото кошничките са много красиви и в семпъл вид.
Приятен апетит с моите сладки кошнички от лаваш!